Autoruit vervangen is belangrijker dan je denkt

A

Schade aan je auto is een vervelend iets dat nog regelmatig voorkomt. Gelukkig is de meest voorkomende schade, parkeerschade. Dit valt niet altijd op en is vaak ook gewoon goed te herstellen. Natuurlijk heb je ook nog de schade die je krijgt wanneer je tegen iets aan rijdt, of juist tegen jou aan. Dit is meestal al een stuk vervelender. Schade die echter het vervelendste is en eigenlijk direct moet worden verholpen, is autoruit schade. Deze schade kan vervelend en gevaarlijk zijn en is zelfs per wet geregeld om dit te laten herstellen. Wanneer je deze schade hebt is het dus tijd voor autoruit vervangen.

 

Waardoor met je je autoruit vervangen?

Om goed te begrijpen waarom dit voor onveilige situaties kan zorgen, is het goed om te weten hoe deze schade kan voorkomen. Het is namelijk erg normaal wanneer auto’s over de weg rijden, dat er steentjes onder de banden vandaan schieten. Deze steentjes kunnen dan op de autoruit terecht komen wat dan voor een ster of barst zorgt. Dit kan natuurlijk ook door andere dingen voorkomen. Denk hierbij aan zeer strenge vorst met bevroren ruiten, waarna de auto opeens snel verwarmd wordt. Dit temperatuurverschil kan ook zorgen voor schade aan de autoruit.

Autoruit vervangen bij schade is verplicht

Schade aan de voorruit kan al snel voor gevaarlijke situaties opleveren. Zo kan de ster of barst ook gemakkelijk verder scheuren en zorgt dit ervoor dat het zicht aanzienlijk wordt belemmerd. Ook kan het ervoor zorgen dat er andere zwakke plekken in het glas ontstaan waardoor de ruit ook compleet kan breken. Dit zijn allemaal dingen die voor gevaar kunnen zorgen tijdens het rijden. Om deze redenen heeft de regering bepaald dat het vervangen van ruit verplicht is om verdere ongelukken te voorkomen. Gelukkig kan dit dan wel in veel gevallen door de verzekering geregeld worden.