Waarom een steam vent silencer verplicht zou moeten worden

W

Waarom een steam vent silencer verplicht zou moeten worden

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom bedrijven een steam vent silencer zouden moeten verplichten. Voor de mensen die niet weten wat een steam vent silencer is, het is eigenlijk een demper die harde geluiden die door de ventilatiesystemen gemaakt worden met een aantal decibellen vermindert. Deze geluiden ontstaan door de ongeregelde ventilatie, op het ene moment is er meer luchtdruk dan op het andere moment. Hierdoor beginnen er ventilatiekleppen te klapperen en dat kan voor harde, ongebruikelijke geluiden zorgen. Niet elk bedrijf heeft hier last van, maar de meeste bedrijven, en zeker op een industrieterrein, heeft hier weleens mee te maken gehad.

De gevolgen

Een aankoop van een steam vent silencer is best wel een investering als je het zo mag noemen. Alleen krijg je er ook wel wat voor terug. Denk bijvoorbeeld eens aan de werknemers die de hele dag in deze geluiden zouden moeten werken. Het is zeker niet goed voor de concentratie, maar ook kan er gehoorschade als gevolg van deze geluiden zijn.

Door een stillere werkomgeving kunnen de werknemers beter hun best doen, hebben ze meer concentratie en ontstaat er gewoon een betere werksfeer wat dus ook voor meer plezier kan zorgen bij deze werknemers.

Aankopen

Het aankopen van een steam vent silencer is niet zomaar even in de winkel, daar gaan een aantal gesprekken aan vooraf. Het is namelijk best wel een apparaat en als je geïnteresseerd bent zullen er een aantal gesprekken gevoerd worden.

Je moet goed kijken voor welk type je gaat, alleen zo creëer je de beste situatie bij jouw bedrijf. Je kunt voor een standaardtype kiezen die misschien wat goedkoper is, alleen als deze niet bij jouw situatie past, dan heeft het eigenlijk helemaal geen positieve werking.

Contact opnemen

Heb jij last van deze harde geluiden en wil je hier iets aan gaan doen, neem dan eens een kijkje op de website voor alle informatie. Mocht je dan nog vragen hebben, dan kun je deze altijd stellen.