Een nieuwe laadpaal installeren

E

Je hebt een elektrische auto, dit betekent niet dat je ook direct kaas hebt gegeten van laadpalen en alle techniek die komt kijken bij het rijden van een elektrische auto. Simpelweg doordat de kans dat je tijdens je rijlessen hebt gereden in een elektrische auto nagenoeg niet aanwezig is. Daarom is het soms handig om te kijken naar de mogelijkheden die je auto hebt en daar een artikel over te lezen zoals deze. In dit artikel en deze blog leg ik jou uit waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een laadpaal. Het belangrijkste is dat de laadpaal die je kiest, past bij de elektrische auto die je hebt en dat je niet achter blijft met allerlei onnodige functies.

Snelladen of niet snelladen

Laadpalen hebben de mogelijkheid tot snelladen. Voordat je gebruik kunt maken van snelladen heb je sowieso krachtstroom nodig. Dus is het verstandig als je contact opneemt met je energieleverancier over de mogelijkheden tot snelladen. Daarnaast is het belangrijk dat je auto gebruik kan maken van snelladen. Wanneer dit niet het geval is, heb je er natuurlijk niets aan.

Dom of slim laden

Zeker wanneer je een kik krijgt van technologische snufjes en data is een slimme laadpaal thuis echt fantastisch. Hiermee kun je reguleren hoeveel stroom jouw elektrische auto krijgt en kun je precies zien wat het verbruik is. Dit is trouwens ook handig wanneer je enigzins zicht wilt hebben op het verbruik van je elektrische auto.

Succes

Ik hoop dat ik je iets meer inzicht heb gegeven in wat voor laadpaal je zou moeten kopen en hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze blog.