Rioolservice Groningen helpt bij verstoppingen

R

Problemen met het riool zijn altijd vervelend, dus u doet er goed aan om de verschillende problemen op tijd te herkennen en – waar mogelijk – te voorkomen. Zelfs een verstopping kan in sommige gevallen schade opleveren aan de buizen, dus tijdig oplossen is wel verstandig. Wij geven u in dit artikel een aantal tips voor het oplossen en voorkomen van verstoppingen.

Zelf verstopping oplossen

Wanneer afvoeren beginnen te borrelen na gebruik of een zuigend geluid maken, dan is dat vaak omdat er een verstopping ontstaat. De eerste optie is altijd de rubberen “plopper”. Deze plaatst u op de afvoer, waarna u de stok op en neer beweegt. Lost dit de verstopping niet op? Dan kunt u zelf proberen met soda en azijn de afvoer te ontstoppen. Een kopje soda overgoten met een scheut azijn is voldoende. Herhaal dit totdat de verstopping weg is. Is de verstopping na drie pogingen nog niet losgekomen? Dan kunt u het nog proberen met een ontstoppingsveer. Deze zijn te koop bij bouwmarkten en zijn over het algemeen makkelijk te gebruiken. Let hierbij wel op bij porseleinen wc-potten, deze kunnen makkelijk beschadigen als er niet voorzichtig met de veer wordt omgegaan.

Rioolstank

Heeft u last van rioollucht, dan is er meestal wat meer aan de hand. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de sifon niet helemaal goed meer is, zodat het water van het riool in rechtstreeks contact staat met de afvoer zelf. Ook kan het voorkomen dat er door verzakking of slijtage een kleine barst of scheur in de afvoerpijp is gekomen. Hiervoor is het noodzakelijk om een rioolspecialist in te schakelen. Deze kan met behulp van een camera-inspectie of een rookgasproef vaststellen waar de beschadiging zich bevindt. Op die manier kan een plaatselijke reparatie plaatsvinden, zonder dat daarbij alles opengebroken hoeft te worden.

Rioolvliegjes

Naast bovenstaande problemen zijn rioolvliegjes of motmuggen ook een indicator van rioolproblemen. Door lekkage aan de riolering wordt het zand dat rond de afvoerbuizen ligt vochtig en vormt een sliblaag. Deze sliblaag is de ideale voedingsbodem voor larven van de motmug of rioolvlieg. Zolang het riool niet gerepareerd is, blijven de insectjes dus steeds terugkomen.

Rioolproblemen in Hoogezand

Voor alle problemen met betrekking tot het riool, bent u bij Rioolservice Groningen aan het juiste adres. Verstopping, rioollekkage en stank zijn wij in de gehele provincie professioneel de baas. Of u nu in Hoogezand, Bedum, Groningen of Winsum woont, neem bij rioolproblemen contact op via 06-10402156. Naast concurrerende tarieven bieden wij ook garantie op elke uitgevoerde klus.