Glasvezel ook bij u in huis?

G

Glasvezel ook bij u in huis?

Bijna iedereen kent tegenwoordig de voordelen van het hebben van glasvezel wel. Je hebt sneller internet, maar ook een stabielere verbinding. Je hebt dus een stuk minder snel last van storing, en de ervaring wordt prettiger omdat je een betere internetverbinding hebt. Maar glasvezel is niet zomaar even in huis te halen. Het product wel, de kabels zijn zo aan te schaffen. Maar er moet ook in de straat een verbinding zijn. En dan moet je die verbinding van de straat nog naar jouw huis halen. Daar is ook een aparte kabel voor. Deze kabel noemen wij de FTTH. Door middel van de FTTH kan je gebruik maken van de verbinding die in jouw straat aanwezig is. Op het moment dat alle kabels zijn aangesloten, dan kun je extra genieten van een betere verbinding als het gaat om internet.

FTTH, wat is dat?

Om goed uit te leggen wat een FTTH is maak ik de vergelijking met het stoepje van jouw huis. Mensen kunnen langs jouw huis lopen, maar om daadwerkelijk naar huis te kunnen moeten ze door jouw tuin. Zo werkt het ook met glasvezel, het loopt door je straat heen, maar om de verbinding in jouw huis te krijgen moet je de FTTH gebruiken. Het betekent ook letterlijk “Fiber to the house” het is dus een tussenkabel van de hoofverbinding naar jouw huis toe.

Aanschaffen

Ik benoemde al even de manier waarop je deze kabels aan kan schaffen. Maar dit kan dus op verschillende manieren. Je kunt de kabels online aanschaffen. Dit is misschien de makkelijkste optie, maar niet de beste optie. Wil je nu niet teveel geld kwijt zijn bij het kopen van verschillende kabels, dan kun je het beste naar een bouwmarkt gaan. Hier betaal je niet de hoofdprijs, maar dus ook niet de hoogste prijs.

Wil je het beste aanschaffen? Dan kun je het beste naar een specialist gaan om eerst informatie te ontvangen. En daarna kun je samen bepalen welke soort kabels je nodig hebt.