Glasvezelkabel zorgt voor een veel hogere bandbreedte

G

Een goede internetverbinding is tegenwoordig steeds belangrijker aan het worden. Dit geld voor zowel thuis als ergens anders. Alles en iedereen is nu verbonden met het internet. Dit zorgt er ook voor dat de bandbreedte als snel niet genoeg is. De oude coax en ADSL kabels zijn als snel niet voldoende meer om de hoge behoefte aan bandbreedte te voldoen. Het is dus hoogtijd om glasvezelkabel te kopen!

 

Glasvezelkabel zorgt voor een veel hogere bandbreedte

Om mee te beginnen, glasvezel heeft als kenmerk dat het een veel hogere bandbreedte heeft dan de coax en ADSL. Allereerst, een kleine uitleg over bandbreedte. Bandbreedte is de hoeveelheid MB’s internet die tegelijkertijd over de verbinding kan. Meestal wordt deze snelheid mbit/ps genoemd. Bij de oude kabels lag deze snelheid vrij laag en kon er maar één, maximaal twee computers tegelijkertijd gebruik maken van het internet zonder problemen. Maar nu alles verbonden is met het internet wordt dat een stuk lastiger. Glasvezelkabel zorgt er voor dat er meer mbit/ps over de kabel kan. Dit zorgt er voor dat er meer computers tegelijkertijd verbinding kunnen maken. Hierdoor is het internet ook sneller aangezien de verbinding veel meer aan kan.

 

Glasvezelkabel is essentieel voor bedrijven

Veel bedrijven gebruiken nu ook veel computers in de bedrijfsvoering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ziekenhuizen die via het internet verbinding moeten maken met de databases, om zo de patiënt gegevens in te kunnen zien. Of een online marketing kantoor die bijna alles online moet doen. Het is dus niet te doen om dan alleen een oude ADSL of coax kabel te hebben liggen. Het personeel moet dan waarschijnlijk heel lang en vaak wachten tot alles geladen is. Dit gaat allemaal ten kosten van de tijd die ze eigenlijk nuttig hadden kunnen gebruiken. Ook leid dit natuurlijk ook tot frustratie onder de mensen. Glasvezel is dan de uitkomst voor het tegen gaan van deze limitatie en irritaties.