Het verschil tussen een alarmsysteem en bewakingscamera uitgelegd

H

Wil je binnenkort een alarmsysteem installeren? Of nee, toch een bewakingscamera? Of beide? Het heeft best wat overlap toch? In dit artikel wordt het verschil tussen deze twee systemen uitgelegd.

Alarmsysteem

Met een alarmsysteem is het mogelijk om gevaarlijke gebeurtenissen te voorkomen. Hierbij gaat het dus om allerlei verschillende soorten gebeurtenissen. Niet alleen diefstal, maar ook brand, overstromingen en vibraties. Een alarmsysteem helpt om adequaat te reageren, zodat de schade erg beperkt blijft. Zo kan je deze ook aansturen met software op je computer en mobiele telefoon en kan je hier meldingen ontvangen. Een alarmsysteem is eenvoudig zelf te installeren als je weet wat je doet. Zo niet, dan kan je hem laten installeren door een professional. Dat is wel zo handig, dan ben je verzekerd dat je een kwaliteitsdocument krijgt, waarmee je laat zien dat je aan alle kwaliteitsnormen voldoet. Dit helpt je vooral erg bij een verzekeringsmaatschappij in het geval dat het mis is gegaan bij je huis of bedrijf.

Camerabewaking

Met camerabewaking zorg je ervoor dat alles rondom je huis of bedrijf wordt opgenomen. Mocht er ingebroken worden, dan heb je hier videobewijs van. Een bekend type bewakingscamera is de IP camera. Deze hebben vaak HD kwaliteit en maken gebruik van het Internet-Protocol. Dit betekent dat ze video én audio rechtstreeks via internet streamen. Je kan de beelden overal live bekijken op verschillende apparaten. Daarnaast zijn er ook nog draadloze camera’s en deurspionnen. Met een deurspion kan je zien wie er voor je deur staat. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent voor je open doet.