Is de aankoop van een tuinfreesmachine de moeite waard?

I

Is de aankoop van een tuinfreesmachine de moeite waard?

Een hoogwaardige helmstok maakt het tuinieren een stuk eenvoudiger. De tuinfrees kan graven, ploegen en door de grond hakken – of een tuinfrees nu echt de moeite waard is en wanneer het conventionele gereedschap voldoende is.

Wat is een tuinfreesmachine

De tuinfrees is een elektrische schoffel die wordt gebruikt om het tuinieren te vergemakkelijken. Tuinmaaiers worden als een grasmaaier over de grond geduwd en nemen taken over zoals het hakken, graven en ploegen van bedden en gazons. Hoogwaardige tuinsnijders zijn echte allrounders en hebben zich met succes gevestigd als helpers in de tuinbouw.

Wanneer een tuinfrees gebruiken

De tuingrond wordt altijd in het voorjaar opgegraven. Als conventioneel tuingereedschap wordt een schoffel gebruikt om te graven. De grond wordt door het graven losgemaakt en klaar gemaakt voor de komende aanplant. Door om de bodem heen te graven, wordt de bovenste laag van de bodem belucht. Het onkruid in de grond wordt ook het slachtoffer van de schop of de tuinfrees. Multifunctionele freesmachines kunnen echter veel meer doen dan het losmaken van de grond: ze dienen ook als kantsnijder, gewrichtsreiniger en aardappelverzamelaar. Dit maakt een helmstok ideaal voor de moestuin waar groenten en fruit worden geteeld. Indien nodig kan de helmstok ook worden gebruikt om gazons los te maken. Een goede tuinfrees, die geschikt is voor vele klussen, is niet bepaald een koopje in de vakhandel. De hoogwaardige apparatuur weegt ongeveer tien kilo. De tuinfrees werkt zich snel een weg door de grond en maakt ook grote gazons en perken los. Knippers worden aangeboden als “benzinemotoren” met een kleine motor en als elektrische apparaten die moeten worden aangesloten op het elektriciteitsnet in de tuin.

Comfortabel en geschikt voor alle tuinwerkzaamheden

Moderne tuinfreesmachines zijn echte allrounders. Toch is de aankoop niet voor iedereen de moeite waard. De tuinfreesmachine is geschikt voor grotere moestuinen die regelmatig geploegd moeten worden. Op grote oppervlakken verdient een dure freesmachine van de merkfabrikant zich snel terug. In principe zijn handgereedschappen zoals ploegen, tanden en schoppen ook voldoende voor kleine bedden. Zodra de vorst de grond heeft verlaten, kunnen snel kleine bedden worden afgegraven. Elektrische of benzinefrezen zijn echter een echte verademing voor ouderen of tuinliefhebbers met een lichamelijke handicap die geen werk meer kunnen uitvoeren, zoals graven of ploegen.