Meer uit het internet halen met pigtails

M

Meer genieten op het werk

Werkt u op kantoor? Dan bent u vast wel gewend aan het feit dat er weleens een internetstoring plaatsvindt. Eens in de zoveel tijd kan dit gebeuren. Maar met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet hoeft dit niet meer te gebeuren. Het gebruik van glasvezel verbetert al heel veel, maar de combinatie met pigtails erbij zorgt voor een nog snellere en stabielere internetverbinding. Bent u nu benieuwd waarom de internetsnelheid zo verbetert wordt, lees dan dit artikel verder en bekijk alle mogelijkheden. Ik zal ook gelijk proberen uit te leggen waar u deze pigtails aan kunt schaffen en hoe het te installeren is.

Wat zijn pigtails

Het is in de eerste instantie goed om duidelijk te hebben wat pigtails zijn. Eerst moet je weten waar je het internet vandaan komt. Dat komt uit een algemene centrale waar alle servers staan, ook wel serverhok genoemd. Daar staat waarschijnlijk ook router die ervoor zorgt dat het gebouw wordt voorzien van internet. Het internet gaat vaak via kabels, in dit geval de glasvezelkabel, pigtails zijn een soort tussenkabels tussen het kastje waar het internet vandaan komt en de glasvezelkabel. 

Hoe aan te schaffen

Pigtails zijn op verschillende manieren aan te schaffen. Zo kun je natuurlijk alles via internet krijgen en ook in allerlei prijsklassen. De vraag is of dit slim is aangezien er ook kabels zijn die niet goed werken, met bestellingen via internet weet je het nooit.

Ook kun je naar de bouwmarkt bij jou in de buurt gaan. Hier kun je goedkope pigtails vinden, ook hier is het maar de vraag of dit de goede manier is om aan de pigtails te komen.

De beste optie is om gewoon naar een specialist te gaan en daar je pigtails aan te schaffen. Hier kies je voor zekerheid.