Paternoster voor efficiënte opslag

P

Een paternoster is iets waar veel mensen nog nooit van hebben gehoord. Wat doet deze machine precies? En hoe zorgt dit systeem ervoor dat je veel spullen kunt opbergen op een relatief klein oppervlak? Allemaal vragen die we graag voor u beantwoorden. Want zeker als u een magazijn heeft wilt u deze tekst lezen. Ieder magazijn is er zeer bij gebaat wanneer er materiaal zo snel mogelijk gevonden wordt.

Lopen kost tijd

Omdat lopen door een magazijn veel tijd kost biedt de paternoster hiervoor een efficiënte en duurzame oplossing voor. De magazijnmedewerker hoeft niet meer uren door het magazijn te struinen op zoek naar he gewenste artikel. Het enige wat hij hoeft te doen is het artikel intikken in de computer. Nadat dit is gebeurt gaat er een heel mechanisch systeem in zijn werk waardoor het product er automatisch aankomt.

Paternoster zorg voor ruimtebesparing

Doordat de medewerker niet mee door het magazijn hoeft te lopen bespaart dit enorm veel ruimte. Er zijn geen brede gangpaden nodig. De medewerker hoeft zich immers niet met een heftruck door de loods te verplaatsen. Het enige wat hij nodig heeft is een paar vierkante meter om op te staan. En natuurlijk om de producten in ontvangst te nemen. Daarnaast mot er natuurlijk ook nog wat ruimte overblijven om op de werkplek te komen en vanwege de brandveiligheid.

Kosten

De kosten voor de paternoster vallen heel erg mee. Zeker wanneer je hierbij ook nog flink oog hebt voor de opbrengsten. De stijging in effectiviteit zal enorm toenemen waardoor je ook direct een gigantische toename zult zien in het werk dat wordt verzet. Dit heeft een zeer positief effect in de bedrijfsresultaten. Dit heeft een positief effect op de financiële balans. Wanneer uw aandeelhouders hier groene cijfers zien staan zullen ze sneller bereid zijn om nieuwe investeringen te doen.