Voordelen van het installeren van een GPS tracker

V

Het installeren van een GPS tracker of een track en trace systeem kent veel voordelen voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers. Voor zowel eigen administratie als een goede kilometerregistratie welke moet worden opgeleverd aan de overheid. Als je als onderneming veel mensen in dienst hebt welke actief zijn in de buitendienst dan is het een enorme opgave om de kilometers handmatig bij te houden. Daarnaast is het lastig om eventuele grootverbruikers aan te spreken op hun rijgedrag.

Goede kilometerregistratie

Een goede kilometerregistratie is belangrijk voor een goede rapportage aan de fiscus. Je kan snel en duidelijk een rapportage opleveren aan de belastingdienst welke de data één op één kan overnemen. Voor meer informatie kan je hier klikken. Er zijn verschillende aanbieders welke een goedgekeurd systeem hebben. Doordat het goed verantwoord wordt bijgehouden kan privégebruik met een zakelijke auto worden uitgesloten. Mocht je toch privékilometers willen rijden dan ben je verplicht om bijtelling te betalen.  Doordat je eenvoudig kan plannen wat de kortste routes zijn en je ook kan checken of deze gevolgd worden voorkom je verschillen in de ritregistratie.

Real-time inzicht

Wanneer je verbruik aanzienlijk hoger licht dan je had verwacht dan kon dit probleem weleens voortkomen vanuit het rijgedrag van werknemers. Wellicht worden de maximum snelheden niet gehanteerd, wordt er niet netjes uitgerold of is de acceleratie vele malen te hoog. Wanneer je doorkrijgt dat dit inderdaad het geval is kun je ervoor kiezen om de juiste personen een cursus te geven zodat er zuiniger wordt gereden in de toekomst. Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken waarmee je geld kan besparen:

  • Begeleiding met de navigatie bij bijvoorbeeld files of wegwerkzaamheden
  • Besparen op de administratie
    • snel betrouwbare gegevens
    • objectief
  • automatisch zonder tussenkomst van menselijke handelingen
  • Snelle communicatie met de chauffeurs
  • inzicht in aankomsttijden