Ook sanitair kan aan DDS-CAD worden toegevoegd

O

Ook sanitair kan aan DDS-CAD worden toegevoegd

Als W- of E- Installateur en adviseur heb je waarschijnlijk meer dan eens met het programma DDS-CAD te maken gehad. Met DDS-CAD ontwerp, documenteer en bereken je gebouwgebonden installaties tot in het kleinste detail. Dit is onmisbaar bij allereerst de ontwerpfase, bij het presenteren van het ontwerp aan de opdrachtgever en bij het realiseren ervan.

Modules toevoegen

Met DDS-CAD kan allereerst de schets van de gebouwinstallaties op papier gezet worden. Vervolgens heb je de mogelijkheid om deze uit te breiden en aan te kleden. Zo kun je de elektrotechnische installatie toevoegen, maar ook het sanitair. Door de DDS-CAD Plumbing module aan te schaffen voeg je probleemloos alle leidingnetwerken voor koeling, riolering, verwarming en sanitair toe. Dit geeft je de mogelijkheid exacte berekeningen te maken en het systeem te visualiseren. Zo kun je tot in detail in kaart brengen wat het warmteverlies zal zijn, kun je U-waarden toevoegen en drukverlies berekenen. Met DDS-CAD Plumbing ben je dus op elke situatie voorbereid.

Alles bij één leverancier

Natuurlijk zijn er ook andere soorten BIM (building information modelling) programma’s die je kunt gebruiken om sanitair in te ontwerpen. Het grote voordeel van de software van DDS is dat je gebouwgebonden installaties alleen in hun software hoeft te ontwerpen. Je voegt simpelweg de DDS-CAD Plumbing module toe en je kunt beginnen. Daardoor ben je tijdens het ontwerpproces niet afhankelijk van derde partijen en hoef je niet meerdere investeringen te doen. Dit is wat DDS onderscheidt van de rest. Het is niet voor niets één van de meest gebruikte ontwerpprogramma’s voor gebouwgebonden installaties op dit moment.

De voordelen van DDS-CAD

Besluit jij voor DDS-CAD Plumbing te kiezen, dan zal je van de volgende voordelen kunnen profiteren.

  • DDS-CAD is de eerste Europese ISO-gecertificeerde applicatie op haar vlak. Daarbij haalt het de beste scores.
  • DDS-CAD is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te leren. Het heeft een overzichtelijke interface en is volledig Nederlandstalig.
  • DDS-CAD is een standalone oplossing.
  • Via DDS-CAD kun je je berekeningen integreren, zodat je zeker weet dat bijvoorbeeld de U-waarden of het drukverlies exact zijn.
  • DDS biedt ook begeleiding en ondersteuning, voor huidige en potentiële gebruikers.
  • Met DDS-CAD kun je een gebouwgebonden installatie digitaal in kaart brengen, visualiseren en perfectioneren. Door stuklijsten toe te voegen en modules te gebruiken is jouw ontwerp compleet, volledig waterdicht en ongetwijfeld indrukwekkend.