Wat zijn de voordelen van occasions

W

Voor veel mensen is het kopen van een auto een grote stap en misschien wel een nog grotere beslissing. Je moet immers nadenken over wat voor auto, wat voor prijsklasse, opties noem het maar op. Het is gewoon een hele hoop werk. Wanneer je dan eenmaal een keuze hebt kunnen maken, dan begint het proces met de dealer. Je moet de opties kiezen die je op je auto wilt en je moet de betaling regelen. Wanneer je dit lange proces hebt doorlopen, dan is het tijd om te wachten! De order wordt dan namelijk door gegeven en dan begint de productie van je nieuwe auto. Dan moet je ook nog wachten op de aflevering en het rijklaar maken van het voertuig. Dit alles kan zo een 1,5 maand overheen gaan. Voor je gevoel duurt dit zelfs nog langer. Er is een manier om dit allemaal te voorkomen en dat is occasions kopen!

Occasions kopen scheelt een hoop zorgen

Er zitten verschillende voordelen aan het kopen van een tweedehandsauto. Allereerst zit het verschil natuurlijk in de prijs. De prijs van een tweedehandsauto is vele malen lager dan de nieuwprijs. Het volgende voordeel is dat tweedehandsauto’s soms in bijna nieuw staat zijn. Soms zie je het verschil amper tussen een nieuwe en een tweedehandsauto. In veel gevallen zit er ook nog eens opties op en daar hoef je niet eens extra voor te betalen!

Occasions hebben een veel kortere wachttijd dan nieuwe auto’s

Zoals eerder al werd gesteld komt het vaak voor dat nieuwe auto’s een enorme wachttijd hebben. Tweedehandsauto’s hebben dit amper. Het langste dat je wel eens moet wachten is een week. Wanneer je dan een dergelijke auto aanschaft, dan krijgt deze meestal gelijk een kleine beurt en een nieuwe apk. Dat is het enige wat er hoeft te gebeuren en je kan dezelfde week gewoon op weg met jouw ‘nieuwe’ auto.