Duurzaam hout de nieuwe norm

D

Duurzaam de nieuwe norm

We beginnen steeds meer na te denken over de verslechtering van de aarde. Hoe kunnen we nu voorkomen dat de milieuvervuiling verder doorzet, of hoe zorgen we ervoor dat we met z’n allen gezond blijven? Dit zijn vraagstukken waar heel vaak over nagedacht wordt op verschillende congressen. We zijn het allemaal met elkaar eens dat er iets moet gebeuren, en dat het op deze manier niet verder kan. Maar niet alleen de milieu uitstoot is een aandachtspunt, ook de bosbekapping is een onderwerp die veel wordt besproken door de grote leiders in de wereld. We keuren het allemaal af, maar doen er zelf net zo hard aan mee. Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat we dit minimaliseren. Duurzaamheid moet in ons besef komen, duurzaamheid moet de nieuwe norm worden. Niet zomaar iets kopen, maar eerst kijken of het duurzaam hout is. Ook dan kun je genieten van dit mooie hout, maar draag je op dit gebied niet bij aan de verslechtering van de aarde.

Wat is duurzaam hout

Hout is hout, dat is vaak de reactie die mensen geven op het feit dat zij bepaalde meubelen kopen van hout. Het maakt vaak niet eens uit waar het gekapt wordt. Dat besef is er niet, maar het maakt weldegelijk uit. Met duurzaam hout wordt er rekening gehouden met verschillende zaken. Duurzaam hout is dat er rekening wordt gehouden met de lokalen bevolking, met de bossen en met de gevolgen van het kappen. Er wordt bij duurzaam hout heel specifiek gekeken naar welke boom er wel gekapt kan worden en welke niet.

Gebruik jij duurzaam hout

Duurzaam hout kan je herkennen aan een bepaald certificaat. Als je hout ziet met dit certificaat, dan weet je dat hier heel goed over nagedacht is bij het kappen van deze boom. Koop je dit hout, dan draag je op dit moment bij aan de nieuwe norm, duurzaamheid.