Hoe een Mollenklem te Installeren

H

De mollenklem moet in een nauw passend gat neergezet worden zonder losse grond in het mollengat. De slechtste plaats is tussen verse molshopen. Zet vallen tenminste 45 centimeter van het midden van een molshoop vandaan.

Het vinden van een mollengang

De piek op de paal van de stroom stok wordt gebruikt als een sonde om zo de mollengang tussen twee molshopen te vinden door middel van het herhaaldelijk prikken in de grond. U komt er makkelijk achter wanneer u een mollengang heeft gevonden omdat de punt er ineens veel sneller in steekt. Op veengrond zal een op maat gemaakt uiteinde veel beter werken. Dit type stok heeft een punt die wijder is dan de steel.

Waar de sensor de mollengang heeft gevonden, duw ik de troffel in de grond die parallel is met de mollengang. (gebruik geen mes om een rond stuk turf uit te snijden). Ik zal nu het turf met de troffel optillen, net wijd genoeg om mijn hand er door te steken, de juiste hoek te vinden, het centrum van de mollengang te bepalen en er zeker van zijn dat er geen tunnels aftakken. Als er een tunnel aftakt, vul het dan en vindt dan een andere plek of vouw en verwijder het turf helemaal, direct boven de tunnel.

De meeste troffels, zoals degene aan de linkerkant, zijn wijder dan de mollengang, dus houd de troffel in een hoek om te voorkomen dat u het gat te wijd maakt.

De troffel aan de rechterkant heeft de ideale grootte om te gebruiken. Deze troffel heeft de afmetingen om planten te planten tot op een zekere diepte die niet nodig is om een val te zetten. Ik kwam er achter dat de troffel te puntig was wanneer ik deze had gekocht om grond uit de mollengang te scheppen, dus heb ik de punt in een rondere vorm geslepen.

Normaal gesproken moet men de grond verwijderen om een gat te maken voor de val, maar wanneer u merkt dat de grond erg zacht of los is, maak het gat dan wijder door de grond zijwaarts te duwen met uw troffel of handen om zo alleen de grond aan de zijkanten van het gat te verwijderen en de mollengang vrij te maken. Dit helpt u om de zijkanten van het gat sterker te maken.

De juiste grootte van het gat is nauwer dan de breedte van de val wanneer de grond zacht is. Dit maakt het mogelijk om de poten van de val in de zijkanten van het gat te steken. Als u het te moeilijk vind om het gat niet te breed te maken, gebruik dan een kleinere troffel.

Zet de val die in het gat is geplaatst voorzichtig uit door de val naar voren en naar achteren te bewegen terwijl u het verder het gat in duwt. Wees er zeker van dat de val in lijn staat met de mollengang.

Deze procedure maakt een groef met de poten van de val aan de zijkanten van het gat, wat helpt om de val te ondersteunen en het mogelijk maakt voor de val om snel te sluiten wanneer deze geactiveerd wordt.

Nu het gat over de juiste breedte beschikt, verwijderd u de val en alle losse grond omdat u nu klaar bent om de mollengang te bekijken.

Als u hangende graswortels ziet die beschikken over een wit jasje, betekent het dat de mollengang niet gebruikt wordt en u dus uw tijd verspilt om hier een val uit te zetten.

Bent u op zoek naar een mollenklem en bent u zich aan het orienteren naar het type dat het beste geschikt voor uw is? Bekijk dan eens het assortiment van Wezan.